Exning SEND Block

R G Carter are delighted to have successfully completed this SEND Block in Exning on behalf of Suffolk County Council.

The project provides a large activity space, breakout spaces, a group room and also benefits from an outdoor canopy covering both hard and soft play areas. The dedicated teaching block for Reception and Key Stage 1 is called ‘The Hive’ and provides improved facilities for both staff and SEND students.

The SEND Block features concrete strip foundations, block and brick masonry superstructure with timber cladding, pitched/ tiled roof, windows and door installation, fitout, FFE and MEP. The project was delivered to the rear of an existing primary school during the project the secure lines of the school and the site were maintained to not disrupt the day-today activities of the school, particularlywith the outside activities, which were in close proximity to the site.

R G Carter utilised 20 supply chain partners to deliver the Exning SEND block, all of which were located within East Anglia providing local economical benefits and reducing the carbon impact of our delivery.

Client:
Suffolk County Council
Location:
Exning, Suffolk
Completion:
2021
Architect:
Concertus
Back to Projects
SEND Block