R G Carter Projects »

The Firs Convenience Store

Norwich

Introduction:

The project was a major conversion of an unusual building, The Firs public house in Norwich, Norfolk which was originally built in 1933, to create a new 5000 ft2 convenience store.

Details:

The works required a complete internal strip out of all the existing partitions and walls; with the fit out including the formation of a bakery, cash office, staff room, ATM and freezer and chiller cabinets.

Few changes were made to its external look as Tesco were keen to keep the character of the pub. Therefore only a new shop front and some external painting were required.

The fit out also involved the refit of a further retail unit with the intention for this to be leased out.

Features:

The original 12 week programme of works was reduced to just 10, to accommodate the clients’ requirements for opening. This was achieved with our teams’ commitment to working weekends and extended shifts.

Internal steel structures were erected to support the existing first floor; the design team reduced the propping schedule saving on both time and cost.

Due to the efficiency on site and a shorter timescale, the project was completed well under budget.

To give more space to the shop floor, access to the basement was moved from the sales floor to the car park.

Our Commitment:

The £500 proceeds from the bottle banks left when the pub closed were donated to the local football club to help with coaching.

With good housekeeping the project had no reportable accidents or near misses.



« Superstore Extension and RefurbishmentLloyds TSB Corporate Re-branding »